Έξυπνα Συστήματα
ΚατηγορίεςΚατηγορίες Επιλέξτε γλώσσα: 
Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

Το έξυπνο σπίτι που περιμένατε είναι εδώ!

Η εταιρεία μας ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ έχει να προτείνει σε εσάς και τους πελάτες σας το ‘έξυπνο’ σπίτι που όλοι περιμέναμε.

Το ‘έξυπνο’ σπίτι χρησιμοποιώντας τις εντολές Χ10 και χωρίς υποδομή καλωδίωσης , απλά χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ηλεκτρική εγκατάσταση, πραγματοποιεί όποια εντολή εσείς θέλετε.

Για παράδειγμα μπορούμε να ελέγξουμε και να αυτοματοποιήσουμε τοπικά, είτε με SMS (μήνυμα από κινητό) : 

 • τον φωτισμό,
 • την θέρμανση,
 • τον κλιματισμό,
 • ηλεκτρικές συσκευές,
 • τα ηλεκτρικά ρολά,
 • το πότισμα του κήπου και οτιδήποτε άλλο θελήσει να αυτοματοποιήσει ο πελάτης σας.. 

  Θυμηθείτε το έξυπνο σπίτι: 

  έχει εφαρμογή σε έτοιμες και νέες κατοικίες
  είναι προσιτό για όλους
  χωρίς extra καλωδίωση


  Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία συνεχώς προχωρά δημιουργήθηκε το έξυπνο σπίτι για να κάνει την ζωή σας πιο εύκολη με έξυπνες λύσεις .

  Δώστε την ευκαιρία στους πελάτες σας να ζήσουν σε ένα έξυπνο σπίτι και προωθήστε τα σπίτια που κατασκευάζετε ως ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ!!!!

  Για να ενημερωθείτε για το έξυπνο σπίτι και την λειτουργία του τηλεφωνήστε και κλείστε ραντεβού στο ΤΗΛ: 28210-93116 ή επισκεφθείτε την έκθεσή μας ΚΙΣΣΑΜΟΥ 212 κατάστημα ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για μια ζωντανή παρουσίαση! 

 

 

Τι είναι Έξυπνο Σπίτι;

Το έξυπνο σπίτι είναι μία λύση που προσφέρει στον / ην ιδιοκτήτη του να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο - εποπτεία στην κατοικία του / της και ενώ δεν βρίσκεται εκεί μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, το internet, το PocketPC και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Δίνει έτσι την καλύτερη ασφάλεια σε εσάς αλλά και για τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε να γνωρίζεται ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της κατοικίας τόσο στον τομέα των φωτισμών / ρολών, της θέρμανσης, του συστήματος ασφάλειας, του ποτίσματος και πολλών άλλων μέσα στον χώρο.
Στον χώρος μας, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να δει σε πλήρη λειτουργία τις εφαρμογές αλλά και τις λύσεις που το έξυπνο σπίτι προσφέρει.

Τι καλωδιώσεις απαιτούνται για το 'Έξυπνο Σπίτι';


Καμία! Κάτω από το σύστημα που υποστηρίζουμε δεν απαιτούνται επιπλέον καλωδιώσεις στην κατοικία εκτός των συμβατικών καλωδιώσεων.

 • Για τον έλεγχο των φωτιστικών / ρολών / κουρτινών / πόρτες garage:
  Απαιτούνται μόνο τα καλώδια των 220V της εγκατάστασης όπως αυτά γίνονται και σε μία κλασσική κατοικία.
 • Για τον έλεγχο του συστήματος ασφαλείας :
  Απαιτούνται τα ασθενή καλώδια που θα γινόντουσαν και σε μία απλή εγκατάσταση συναγερμού.
 •  Για τον έλεγχο του συστήματος θέρμανσης / ψύξης :
  Στην περίπτωση ψηφιακού θερμοστάτη απαιτείται ένα καλώδιο utp μέχρι το σημείο που θα τοποθετηθεί κάποιος controller. Στην περίπτωση που ο έλεγχος είναι μόνο για On?Off τότε δεν απαιτείται καμία αλλαγή από την κλασσική της υποδομής.
 • Για τον έλεγχο των συστημάτων Audio / Video :
  Στην περίπτωση αυτή και συγκεκριμένα για λύσεις διανομής ήχου και εικόνας, απαιτούνται καλωδιώσεις από ένα κεντρικό σημείο προς κάθε δωμάτιο που θέλουμε να εισάγουμε στο σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση επίσημο συνεργείο μας αναλαμβάνει την μελέτη του χώρου για την σωστή δομή και εφαρμογή της λύσης


Τι είναι το X-10 / S-10;

Το X-10 / S-10 είναι ένα "πρωτόκολλο επικοινωνίας" το οποίο επιτρέπει σε συμβατές συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσα από την ηλεκτρική εγκατάσταση του χώρου (μέσα από τα καλώδια του ρεύματος). Φανταστείτε λοιπόν ότι αυτή η επικοινωνία γίνεται μέσα από τα καλώδια του ρεύματος μεταξύ ενός πομπού που στέλνει δεδομένα και ενός δέκτη ο οποίος τα δέχεται.

 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του X-10 πρωτόκολλου;
 • Είναι ανέξοδο
 • Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ηλεκτρική εγκατάσταση η καλωδίωση
 • Προσφέρει πλήρη αυτοματισμό στα:
 1. Φωτιστικά
 2. Ηλεκτρικές συσκευές
 3. Συστήματα Ασφαλείας
 4. Συστήματα Ψύξης-Θέρμανσης
 5. Συστημάτων Audio/Video - Διανομή audio/ video
 6. Συστήματος Αυτόματου Ποτίσματος
 7. Των ηλεκτρικών Ρολλων-Τεντών-Γκαραζόπορτων
 8. Data - Tel - Sat - CCTV
 • Προσφέρει ασφάλεια εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου
 •  Μπορείτε να ελέγξετε πάνω από 256 συσκευές και φωτισμούς
 •  Αντέχει στο χρόνο (ο αυτοματισμός βασιζόμενος στην x-10 τεχνολογία εφαρμόζεται πάνω από 20 χρόνια)


Η εταιρεία ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕE στον τομέα του αυτοματισμού, διαθέτει εμπειρία και όρεξη για «έξυπνες ιδέες» που θα κάνουν τη διαμονή στο σπίτι σας πιο εύκολη και ευχάριστη.

 

Σχεδιάζοντας το Έξυπνο Σπίτι

Ξεκινώντας

Τι θα πρέπει να γνωρίζω αρχικά ;

Η υποδομή καλωδιώσεων για τον αυτοματισμό των φωτισμών είναι η ίδια που θα ακολουθούσαμε και στην περίπτωση που θα κατασκευάζαμε τη κατοικία μας με τον ήδη γνωστό τρόπο. Άρα σε αυτήν την περίπτωση ο ηλεκτρολόγος της κατοικίας μπορεί να κάνει την εγκατάσταση με τον συμβατικό έως και σήμερα τρόπο.

Υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο υλοποίησης της εγκατάστασης των 220V από τον ηλεκτρολόγο;

Το μόνο επιπλέον που θα πρέπει να υπάρξει που δεν βρίσκουμε σε μία παλαιότερη συμβατική εγκατάσταση είναι ο ‘ουδέτερος’ που θα είναι καλό να υπάρχει μέσα στον διακόπτη.
Οι εταιρείες που κατασκευάζουν PowerLine συστήματα έχουν εντοπίσει βέβαια το πρόβλημα αυτό και έχουν δημιουργήσει τα ανάλογα προϊόντα που δεν απαιτούν την υποστήριξη του ‘ουδετέρου’ των 220V στον διακόπτη. (Σχετικό άρθρο - σχεδιάγραμμα)

Τι προϊόντα θα πρέπει να εγκατασταθούν στην κατοικία μου για τον έλεγχο των φωτισμών;
 Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά προϊόντα τα οποία προσφέρουν και μία ξεχωριστή λύση για την κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα εάν θέλουμε να ελέγξουμε μία γραμμή φωτισμού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αντίστοιχο στοιχείο (micromodule) πίσω από τον διακόπτη που ήδη έχουμε επιλέξει και να τον ελέγχουμε μέσα από τους διάφορους controller που διαθέτουμε. Στην περίπτωση για παράδειγμα ενός κομμυτατέρ διακόπτη υπάρχει το αντίστοιχο στοιχείο (micromodule) για την εγκατάσταση πάλι πίσω από τον διακόπτη. Επίσης στην προϊόντική γκάμα μας διαθέτουμε διακόπτες με ενδείξεις για την καλύτερη απεικόνιση της κατάστασης του φωτισμού.
Με βάση την φιλοσοφία του συστήματος δεν απαιτείται κάτι επιπλέον να εγκατασταθεί στην κατοικία εκτός από τις μονάδες πίσω από τους διακόπτες (όπως για παράδειγμα συστήματα μέσα στον πίνακα).

 

 

 

 

 

 

 Τι διακοπτικό υλικό μπορώ να επιλέξω;
Ο πελάτης εδώ μπορεί να επιλέξει διακοπτικό υλικό της αρεσκείας του μέσα από την πληθώρα που η αγορά προσφέρει μέσα από πολλά brands όπως Vimar, Legrand, κ.α.

Τα συστήματα είναι ασύρματα ή ενσύρματα;
 
Όλα τα συστήματα που η εταιρεία μας προσφέρει είναι καλωδιακά. Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται μέσα από τα ηλεκτρολογικά καλώδια των 220V που ήδη υπάρχουν στην κατοικία. Ο χειρισμός μπορεί να γίνεται και ασύρματα με την χρήση συστημάτων λήψης των RF σημάτων από τα τηλεχειριστήρια. (Αναλυτική πληροφορία για τον τρόπο λειτουργίας)

Εγκατάσταση

Πότε πρέπει να γίνει η εγκατάσταση των συστημάτων στους διακόπτες;
 
Η εγκατάσταση των συστημάτων μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην κατοικία, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως η εγκατάσταση καλωδίων που έχει γίνει στον χώρο είναι συμβατική, που σημαίνει ότι η κατοικία μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και χωρίς τα συστήματα αυτοματισμού (σύστημα χωρίς δεσμεύσεις). Σχετικό παράδειγμα εγκατάστασης

 

 

 

 

 

 


Θα γίνουν επιπλέον εργασίες (μερεμέτια) στην κατοικία;
ΟΧΙ. Η μόνη τροποποίηση γίνεται πίσω από τους διακόπτες τοίχου και μόνο μέσα στο κουτί του διακόπτη χωρίς να γίνει καμία ζημιά στους τοίχους της κατοικίας.

Μπορώ να εγκαταστήσω μέρος του αυτοματισμού των φωτισμών έτσι ώστε στην συνέχεια να εγκαταστήσω και τα υπόλοιπα;
Και βέβαια, η εγκατάσταση του αυτοματισμού των φωτισμών μπορεί να γίνει σταδιακά και ο χρήστης να επιλέξει τα σημεία που τον ενδιαφέρουν κάθε φορά.

H εταιρεία σας αναλαμβάνει την εγκατάσταση των συστημάτων με δικά της συνεργεία ή την εγκατάσταση την αναλαμβάνει ο ηλεκτρολόγος μου;
 
Η εταιρεία μας διαθέτει συνεργεία για να προσφέρει όσον τον δυνατόν καλύτερη υπηρεσία στους πελάτες της. Όμως στην περίπτωση που ο ηλεκτρολόγος είναι στην κατοικία μπορεί να τα εγκαταστήσει και ο ίδιος αφού η τοποθέτηση είναι απλή και γρήγορη.

Θέμα: Πόσο χρόνο χρειάζεστε για την υλοποίηση της εγκατάστασης που αφορά το έξυπνο σπίτι;
 
Η εγκατάσταση στον τομέα του φωτισμού είναι γενικά απλή και γρήγορη. Δηλαδή μιλώντας κάποιος για 20 γραμμές φωτισμού (20 κυκλώματα) τότε η εγκατάσταση γίνεται μέσα σε μία ημέρα, στην περίπτωση κλασσικής εγκατάστασης στην κατοικία.

Τι εγγύηση έχω για τα υλικά που μου προμηθεύσατε;
 
Όλα τα υλικά που αφορούν το έξυπνο σπίτι διαθέτουν εγγύηση (ένα) 1 χρόνο από τον κατασκευαστή τους με αντικατάσταση υλικού.

Δίνετε εγγύηση καλής λειτουργίας των εφαρμογών που έχετε δημιουργήσει στην κατοικία μου;
Η εταιρεία μας δίνει εγγύηση καλής λειτουργίας των εφαρμογών που έχει δημιουργήσει στην κατοικία για 2 χρόνια με On Site Support. Η εγγύηση αυτή μπορεί να αυξηθεί με βάση το ‘ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης’ των μηχανημάτων.

Μετά την εγκατάσταση των ειδικών διακοπτών με ποιόν τρόπο μπορώ να τους ελέγξω;
Ο έλεγχος μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.
Στις σελίδες μας στο internet μπορείτε να βρείτε αρκετά προϊόντα για να μπορέσετε να ελέγξετε τα φωτιστικά σας.
Κάποια από αυτά είναι επιτραπέζια χειριστήρια τα οποία η εγκατάστασή τους είναι εκπληκτικά απλή αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τα τοποθετήσουμε σε κάποιον ρευματοδότη στην κατοικία. Έτσι ο χρήστης έχει την δυνατότητα να τα μεταφέρει στο σημείο που επιθυμεί ή και να χρησιμοποιεί και περισσότερα τους ενός αφού το κόστος τους είναι χαμηλό. Τα χειριστήρια αυτά στέλνουν τα δεδομένα μέσα από την παροχή των 220V για να ελέγξουν τους διακόπτες μας στην κατοικία άρα δεν απαιτείται κάποιος επιπλέον εξοπλισμός.

Για πιο απαιτητικούς χρήστες υπάρχουν και οι προγραμματιζόμενοι ελεγκτές (μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και απλοί ) που εδώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλά σενάρια αυτοματισμού. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας τα περιφερειακά του συναγερμού όπως τα αισθητήρια κίνησης, μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα τους φωτισμούς στον χώρο με την ύπαρξη κίνησης και κάτω από προκαθορισμένες χρονικές στιγμές που επιθυμεί. (δεν απαιτείται να είναι οπλισμένος ο συναγερμός αφού τα αισθητήρια κίνησης είναι πάντα ενεργοποιημένα).

Επίσης μπορεί να ελέγξει την κατοικία του μέσα από Ασύρματες Οθόνες που μπορεί να είναι tablet pc ή UMPC με Win XP και να ελέγχει την κατοικία του μέσα αλλά και απομακρυσμένα μέσω του δικτύου του Internet.

Πόσο Κοστίζει ;
Η κατασκευή για το Έξυπνο Σπίτι είναι κάτι πλέον προσιτό για όλους. Το Έξυπνο Σπίτι προσφέρει στον χρήστη λειτουργικότητα και με βάση αυτό σαν οδηγό ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτά που τον εξυπηρετούν καλύτερα.

Στις περισσότερες φορές το κόστος κυμαίνεται ποσοστιαία στο 1% της αξίας του σπιτιού και που μπορεί να φτάσει έως και 3% για τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Για παράδειγμα για μία κατοικία 100 τμ ο χρήστης θα μπορούσε να επιλέξει κάποιες εφαρμογές που είναι βασικές και το κόστος να μην ξεπεράσει ούτε το 1%. Δείτε τις έτοιμες λύσεις που προτείνει η εταιρεία μας.

Το βασικότερο όλων είναι ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει το δικό του έξυπνο σπίτι σε στάδια, δηλαδή εάν έχει 10 γραμμές φωτισμού να αυτοματοποιήσει αρχικά τις πέντε (5) και στην συνέχεια τις υπόλοιπες. Και αυτό διότι οι καλωδιώσεις οι οποίες απαιτούνται είναι οι κλασικές που θα γινόντουσαν και σε μία απλή κατοικία.

Η τεχνολογία που βασίζεται η λύση του αυτοματισμού που προσφέρουμε είναι απλή και κατέχει στην Αμερική το 75% των εγκαταστάσεων για το Έξυπνο Σπίτι, το 70% στην Μεγάλη Βρετανία, και πάνω από το 35% στην Ευρώπη με ανοδική πορεία της τάξης του 25% για τα τελευταία δύο (2) χρόνια.

επιστροφή